Private Guided Tours Bonaire

Logo private guided tours

Onder water fotograferen op Bonaire

snorkelen snorkeling

'Die Tough, die zijn goed...'

Fotografie is een grote hobby van mij, diverse cursussen en workshops heb ik hiervoor gevolgd. Het technische gedeelte; diafragma, ISO, witbalans… nee dat is niet mijn grootste hobby. Het vast weten te leggen van bijzondere momenten en dan vooral in de natuur, ja daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Dan moet je wel weten hoe een camera werkt, dat dan weer wel.

Een aantal jaren geleden begon ook mijn passie om de natuur onder water te fotograferen. Wat ik misschien nog wel fascinerender vind dan boven water. Zoveel diversiteit en de prachtige kleuren het is een bijzondere wereld. Mijn zusje had een onderwatercamera te leen, een Olympus Tough* TG-4. Zij is zelf een zeer goede fotografe. De camera zag er klein, oud en beschadigd uit. Dit kan niet veel zijn, dacht ik.  

Laat ik maar gaan researchen, dan weet ik welke onderwatercamera ik het beste kan gebruiken. Allerlei reviews gelezen, videos op Youtube gekeken en bij diverse kennissen vroeg ik welke onderwatercamera ik het beste kon gebruiken. Een van die kennissen zei: “die Tough, die zijn goed”. Ik dacht, he die heb ik volgens mij gewoon thuis liggen. 

De volgende dag gelijk uitgeprobeerd en inderdaad wat een fantastische foto’s maakt die camera. Een nieuwe dimensie bij het snorkelen en duiken erbij. Wel houd ik altijd respect voor het onderwaterleven. Rustig benaderen en nergens aanzitten. Door de rustige benadering komen de vissen vaak nieuwsgierig naar jou toe. Zo komen een kijkje nemen en zwemmen dan rustig weer verder. Verder werk ik niet met een lamp of flits. De zon doet het werk voor mij. Geregeld kijk ik naar boven of de wolken al weggaan voor het perfecte plaatje. 

Inmiddels heb ik een TG-6 met onderwaterbehuizing gekocht, zodat ik tot 45m diepte kan fotograferen. Niet dat ik ooit zo diep zou willen gaan, maar de mogelijkheid is er.

‘When the going gets Tough, the Tough get going’.

*Olympus Tough is een kleine all-weather camera, die tegen een stootje kan. Zonder de onderwaterbehuizing kan de camera tot 15m diepte. Echt een super macro- en micromodus. De 4K filmfunctie is ook prima. Hij maakt prachtige foto’s en is zeer gebruikersvriendelijk.

Onder water foto's