Private Guided Tours Bonaire

Logo private guided tours

Onder water Fotoshoot

Snorkel familie private prive tour Bonaire Caribbean

Onder water fotoshoot.

‘Wij willen een onder water fotoshoot, graag hetzelfde als de mooie foto’s die op jouw website staan’. Twee dames stuurde mij dit bericht. Wat een mooi compliment en natuurlijk gaan we er een te gekke shoot van maken. 

 

Pink Beach

Op zoek naar een plek waar het zeker helder is, weinig afleiding en een plek met veel zand… op naar Pink Beach. Daar is relatief weinig koraal en niet veel vis. Heel soms is er een Baitball*, maar vandaag niet. Normaal neem ik foto’s tijdens een snorkel- of duiktour. Iedereen is dan ontspannen en relaxt, nu niet er is werk aan de winkel. Ik leg de twee prachtige dames uit hoe we de shoot gaan doen. Gelukkig kunnen zij goed zwemmen en snorkelen. Zelfs een tijdje onder water blijven, gaat ze goed af. 

 

Manta ray

Het is wel vermoeiender dan een snorkeltour, aangezien ik steeds probeer onder de dames te komen om de juiste foto te maken. Druk in de weer met foto’s nemen en de dames te vertellen welke positie ik ze wil, zwemt er naast ons een prachtige majestueuze Manta ray**. Wat een ge-wel-dig gezicht. Ik wilde natuurlijk een foto nemen, maar met een paar slagen was zij (of hij) alweer weg in de diepe blauwe zee. Wat een bijzonder moment was dit. We waren vlak bij de kust, 3 meter diepte en dan een Manta ray zien is een hele aparte gewaarwording. De fotoshoot was uiteindelijk meer dan geslaagd. De foto’s zijn prachtig geworden, we hadden veel plezier en ook nog een Manta ray gezien. Veel beter wordt het niet. 

 

*Baitball: In het Nederlands Aasbal. Dit zijn kleine vissen die dicht bij elkaar in een school zwemmen, wanneer ze worden bedreigd door roofdieren.

 

**Manta ray in het Nederlands Reuzenmanta of Duivelsrog, is de grootste rog soort ter wereld. Een volwassen Manta heeft een lengte van 7 meter, een spanwijdte van ruim 3 meter en weegt zo’n 3.000 kilo. Het duurt 6 tot 8 jaar voordat de reuzenmanta volwassen is. Met zijn bek open eet hij minuscule plankton en kleine visjes. 

Fotoshoot