Private Guided Tours Bonaire

Logo private guided tours

Betekenis Gele Stenen op Bonaire

Gele Steen Bonaire

Langs de kant van de weg en het water zie je vaak gele stenen liggen met zwarte letters. Deze stenen hebben een speciale betekenis. Ze zijn niet alleen opvallend, maar hebben ook een belangrijke functie bij het snorkelen en duiken.

Betekenis 1:  

De gele stenen langs het water hebben de opschriften “Enter” en ” Exit”. Deze geven aan waar je het beste het water in en uit kunt gaan. Ze zijn geplaatst om te voorkomen dat mensen per ongeluk op het koraal stappen, wat erg schadelijk is voor het onderwaterleven. Het koraal is namelijk een belangrijke leefomgeving voor bijvoorbeeld vissen en zeeschildpadden. 

Betekenis 2: 

De gele stenen langs de weg hebben de naam van de snorkel- of duiklocatie erop staan. Dit helpt om de plekken duidelijk te markeren, zodat je precies weet waar je bent en waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Optimaal genieten

De gidsen op het eiland zijn allemaal gecertificeerd en gespecialiseerd om je niet alleen te begeleiden bij het verkennen van de onderwaterwereld, maar zij laten ook zien waar je het beste het water in en uit kunt gaan. Zo kun je optimaal genieten van het koraal en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud ervan. 

Ik hoop dat deze uitleg je helpt om de betekenis achter de gele stenen op Bonaire beter te begrijpen.

STINAPA

STINAPA Zet zich sinds 1979 in voor de Bonariaanse natuur. Zij zorgen bijvoorbeeld ook dat de gele stenen worden geplaatst en onderhouden worden.