Private Guided Tours Bonaire

Logo private guided tours

Hiken op Bonaire? Jazeker.

Hiking excursie

Hiken op Bonaire? Jazeker!

Hiketour

Drie vriendinnen hadden bij mij een hiking tour geboekt. Dat betekent vroeg uit de veren, zodat het niet te heet is om te lopen. Precies om 8 uur stonden we bij de hikingtrail en begonnen we met onze tocht. Bij deze trail is het eerste stuk een beetje omhoog. We liepen tussen de *Kadushi cactussen, de Agave planten en nog veel meer soorten bomen en planten. 

Klaaglijk geluid 

In de verte hoorden we een klaaglijk geluid. Het klonk als een lammetje dat om zijn moeder roept. Wij gingen op zoek naar het lammetje, dat misschien wel in de problemen zat. Na 10 minuten zoeken zagen we het lammetje in de verte. Gelukkig was de moeder geit al in aantocht. Wij liepen weer terug naar ons pad, met een gerust hart dat alles ok was. 

Auw!

Verderop in een **Braziel boom zaten 5 WaraWara’s (CaraCara). Dit zijn de grootste roofvogels op het eiland. De kleuren van de WaraWara zijn prachtig. We liepen een stukje dichterbij om foto’s te maken… Auw riep 1 van de vriendinnen. Ze is met haar enkel tegen een cactus aangelopen en die zit nu vast in haar sok net boven haar schoen. Gelukkig heb ik altijd een speciale Cactus verwijderaar bij mij. Heel voorzichtig trok ik aan de cactus, yes het was gelukt zonder dat er een naald in haar enkel is achter gebleven. We nemen een korte pauze om even bij te praten van wat we hebben gezien en beleefd.

En door

Nadat we waren uitgerust, vervolgden we onze weg. Op de helft aangekomen konden we genieten van het fantastisch uitzicht over een groot gedeelte van Bonaire. Links en rechts hoorden we geritsel, het waren de BlouBlou hagedissen met hun Turquoise staarten. Er is vast iets te eten in de buurt, want het zijn er best veel zo’n 20 hagedissen rennen ergens op af. Wij gingen ook even kijken en zagen daar inderdaad een appel liggen. Waarschijnlijk van een wandelaar die voor ons is. De hagedissen smullen ervan en in 1 keer komt daar een grote Iguana (leguaan) aan gelopen. Ook hij heeft zin in een stukje fruit. De BlouBlou hagedissen maken dat ze wegkomen, tegen deze gigant (zeker in hun ogen) kunnen ze niet op, ook niet met z’n twintigen.

Laatste stukje

Het laatste stukje is naar beneden, langs geurige bloemen en planten. De vriendinnen waren enthousiast met elkaar aan het praten over deze mooie tour en hadden niet verwacht dat het eiland zoveel moois, niet alleen onderwater, te bieden heeft.  

Tips:

De meeste hiking trails op het eiland zijn goed en gemakkelijk begaanbaar. Op goede wandelschoenen of zelfs op sneakers zijn de trails voor iedereen goed te doen. Een rugzakje met water en een snack is een must. Het is warm en de zon schijnt op je hoofd, een pet of hoed zijn geen overbodige luxe.

*Kadushi cactus: Is de meest voorkomende cactus op het eiland. Het is een zuilcactus en kan 18m hoog worden. Het is een veelzijdige cactus. Je kunt er soep, een likeur of een muziekinstrument van maken. 

**Braziel boom: De bast van de Braziel boom wordt ook wel verfhout genoemd. Het hout werd gebruikt voor het maken van rode kleurstof. Dit werd vervolgens gebruikt voor de textielindustrie.