Private Guided Tours Bonaire

Logo private guided tours

Tips&Trucs: Snorkel uitrusting

Private, snorkelen, Caribbean, Bonaire, Kralendijk, coast and townscape

Tips & Trucs Snorkel uitrusting

Eindelijk is het zover 

Je bent op het prachtige Bonaire, klaar om de onderwaterwereld te verkennen. Je zet je snorkel masker op en trekt je vinnen aan je voelt de spanning stijgen terwijl je het turquoise water in stapt. Het masker past perfect op je gezicht. Met elke ademhaling door je snorkel word je ondergedompeld in een wereld vol kleurrijke vissen en prachtig koraal. Je voelt je vrij en levendig terwijl je door het water glijdt. Het kiezen van de juiste snorkeluitrusting maakt echt het verschil in je snorkelervaring op Bonaire. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. 

Het Snorkel Masker

Kies een masker dat goed bij jouw gezicht past. Laat je goed voorlichten bij de duikshop. Als je eenmaal een goed masker hebt en je staat bij de waterkant doe dan een paar druppels ‘baby shampoo’ in de glazen. Zodra je in het water bent, dompel je je snorkel masker onderwater en zorg je, met behulp van je vingers, dat de baby shampoo weer wordt uitgespoeld. Nu hoef je je geen zorgen te maken dat je masker beslaat. Laat het masker zoveel mogelijk op je gezicht. Bij het steeds op- en afdoen kun je last krijgen van een beslagen masker en dat is hinderlijk voor het onderwater zicht. Bij het opzetten van je masker is het belangrijk dat je zorgt dat er geen haar tussen jouw gezicht en het masker zit. Je wilt namelijk een perfecte ‘Seal’, het masker moet rondom je gezicht goed afsluiten. Heb je een snor, dan kun je een beetje vaseline op je snor doen, zodat het water niet via de haartjes naar binnen gaat. Plaats de band van het masker boven je oren en op het dikste gedeelte van je achterhoofd. Plaats de snorkel in je mond en laat je voorzichtig zakken in het water. Een paar druppels hier en daar is geen probleem, maar als het met stralen naar binnen gaat is er ergens een lek in de ‘Seal’. Zodra je comfortabel bent en je gaat rustig van start, kan het zijn dat er af en toe toch nog wat water in je masker komt. Een kleine truc, adem in door je snorkel en blaas uit door je neus, hierdoor gaat het water uit je masker. Heb je zelf geen masker bij je? Wij nemen altijd professionele maskers voor onze gasten mee. 

De Vinnen

Op Bonaire zijn er niet veel witte zandstranden. Het is vaak koraal, waar een schorpioenvis kan liggen. Deze vissen zijn zeer giftig. Ik adviseer daarom, neem altijd waterschoentjes mee. Maar nu komt het, soms heb je vinnen waar geen waterschoentje in past… dat is lastig. Koop of huur daarom vinnen met een open hiel. Deze vinnen hebben straps die je strakker of losser kan zetten. Geen zorgen ook deze vinnen hebben wij te leen tijdens de snorkel tour. 

Waterschoentjes 

Waterschoentjes kun je het beste aanschaffen waar je woont. Op Bonaire zijn ook waterschoentjes te koop en natuurlijk verzorgen wij deze ook tijdens de snorkel tour. 

Op een rijtje

  • Goed passend snorkel masker.
  • Baby shampoo.
  • Masker boven de oren.
  • In ademen door je snorkel en uit door je neus, om water te verwijderen uit je masker.
  • Vinnen met open hiel.
  • Het dragen van Waterschoentjes wordt aanbevolen.